ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Здавалося б, людство давно забуло про явище работоргівлі, яке більшість з нас асоціюють з давньою та середньовічною історією – кріпацтвом, «чорним рабством» та іншими подібними явищами. Проте, як свідчать факти, работоргівля є  цілком сучасною реалією, чиє існування має потужне економічне підґрунтя.

Ця проблема має глобальний характер, адже постраждати від торгівлі людьми може людина будь-якого віку, статі, походження, з будь-якою освітою і рівнем достатку.

terc

Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати кращої долі, добру роботу.
З метою протидії торгівлі людьми та отримання рекомендацій щодо запобігання даного явища фахівцем із соціальної роботи відділення соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради Мухою Оленою  на базі Глухівського міськрайонного сектору філії Державної установи «Центр пробації» для умовно засуджених був проведений відеолекторій «Протидія торгівлі людьми», який включав в себе виступ фахівця із соціальної роботи О.Мухи та демонстрацію фільму «Життя на продаж».
Після перегляду фільму зупинилися на рекомендаціях та порадах щодо запобігання торгівлі людьми, так як питання працевлаштування зараз дуже актуальне для наших громадян і ні сьогодні – завтра перед ними постане питання працевлаштування і можливо в чужій країні.
Наприкінці заходу підвели підсумки про необхідність підвищення рівня інформованості населення; не замовчування, а виявлення випадків торгівлі людьми; посилення відповідальності за правопорушення, пов’язані з торгівлею людьми; надання всебічної допомоги постраждалим від торгівлі людьми; захист їх правового статусу та соціальна реінтеграція – ось наші завдання один перед одним у сфері протидії торгівлі людьми.

За інформацією територіального центру
соціального обслуговування населення
Глухівської міської ради

 
 
 
gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області