НАДІЯ ВАЙЛО: «ВОДОПРОВІД НА МЕЖІ РЕСУРСУ»

 

До яких висновків прийшли через останню велику аварію на водогоні? Де дівся грип у місті? Коли розпочнеться вакцинація від коронавірусу у Глухові? На ці та інші питання звернули увагу на апаратній нараді у понеділок, 15 лютого НА МЕЖІ РЕСУРСУ

 Міський голова Надія ВАЙЛО подякувала всім, хто включився у боротьбу із снігом. Вона відзначила працю і допомогу всіх, хто в кінці минулого тижня і на вихідних розчищав дороги, відкидав сніг на закріплених територіях. «Знаю, що були і похибки, були різні проблеми… Вибачте. Всі дуже старались», - сказала вона.

151259216 255861635924325 8958384124166373406 n

Але сніг був не єдиним іспитом для комунальників. Так, на вихідних у Глухові стався порив на водогоні по вул. Героїв Крут, через що місто на цілий день залишилось без води. Комунальники в мороз працювали до пізньої ночі, ситуація була складною. «Приємно, коли самі жителі висловлювали подяку працівникам водоканалу. Але для нас ця аварія стала черговим дзвіночком… Вся мережа в страшному стані. Ми зараз живемо на ресурсі наших дуже далеких попередників. Треба шукати варіанти, як оновити мережу, давайте стукати у всі двері», - зауважила очільниця громади.
151202795 255859025924586 2475354381123068415 o
В контексті цього Н.Вайло говорила про необхідність якісної підготовки різних проєктів, які можна було б подавати на фінансування від ДФРР та залучати різні гранти. На жаль, за минулий рік від Глухова на розгляд є тільки 2 проєкти (лижоролерна траса на 5 млн грн та утеплення дитсадка на 15 млн).
ГРИПУ НЕМА
Епідситуація із коронавірусом більш-менш стабільна, заразність штамів зменшилась, більшість переносить хворобу вдома. У міській лікарні знаходяться семеро хворих, вони лікуються в інфекційному відділенні. Лор-відділення, неврологія і терапія вже працюють у звичному режимі.
Поріг ГРВІ не перевищено, грипу не зафіксовано взагалі. «Так, грипу зараз взагалі нема. Іде постійний моніторинг, вивчаються біоматеріали хворих… Нам колись казали в інституті, що якби вся планета надягла маски на дві години, то грип зник би взагалі. Як бачите, трапилось щось подібне», - зауважила завідувач Глухівського міськрайонного відділу державної установи «Сумський обласний лабораторний центр» Марина МАТВІЄНКО.
ПРО ВАКЦИНАЦІЮ ВІД КОВІДУ
За словами в.о.директора міської лікарні Сергія НОСКОВА, вони зараз тільки вивчають, яка кількість медпрацівників хоче добровільно зробити щеплення. Прогнозує, що у Глухові це буде небагато людей.
Поки вакцини нема навіть в Україні. Скоріше за все, через особливі умови її зберігання, у Глухів її не передаватимуть, а щеплення робитиме спеціальна мобільна бригада з обласного центру.
НОВЕ В ЗАКОНОДАВСТВІ
Начальник служби у справах дітей Ірина ГАЛУШКА зробила доповідь про захист майнових прав малолітніх і неповнолітніх дітей, зупинилась на дотриманні законних прав і інтересів при вчиненні нотаріальних дій.
Головний спеціаліст - юрисконсульт юридичного відділу Сергій БОРИСЕНКО зробив огляд новинок у законодавстві, які вступили в дію за останній місяць.
Все це мають знати старости, у цих питаннях мають орієнтуватися керівники управлінь і відділів, комунальних підприємств.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області