ЯК СТАТИ НАСТАВНИКОМ ДИТИНИ

 

Урядом запроваджено інститут наставництва над дитиною, яка проживає у дитячому закладі. Прийняття рішення зумовлено необхідністю створення системи індивідуальної підтримки вихованців інтернатних закладів у підготовці до самостійного життя. Передбачено, що зазначені цілі досягатимуться шляхом розвитку фізичного, духовного та інтелектуального потенціалу дитини, впевненості у власних силах, формування культурних і моральних цінностей.

Основними завданнями наставництва, зокрема, є надання дитині доступної інформації про її права та обов'язки, формування навичок здорового способу життя, визначення та розвиток її здібностей, формування практичних навичок щодо вирішення побутових питань, розпорядження власним майном і коштами, отримання освітніх, соціальних, медичних, адміністративних та інших послуг тощо. Наставництво здійснюється індивідуально однією повнолітньою дієздатною особою над однією дитиною.

02 04 04 02 01 489x1024

Під наставництвом розуміється добровільна безоплатна діяльність наставника з надання дитині, яка проживає у закладі, індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед у підготовці до самостійного життя. Тобто наставник – це турботливий дорослий друг, який стає для дитини чи підлітка значущою людиною, яка хоче і може присвячувати їй свій час, знання та сили.
Наставником може бути повнолітня дієздатна особа, яка пройшла курс підготовки з питань соціальної адаптації дітей та їх підготовки до самостійного життя, отримала висновок про те,що вона може провадити діяльність з організації наставництва, та уклала договір про наставництво.
Наставниками не можуть бути особи, зазначені у статті 212 Сімейного кодексу України.
Якщо ви виявили бажання стати кандидатом у наставники, звертайтеся до відділення соціальної роботи для сім`ї, дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради  за адресою: м.Глухів, вул. Інститутська, 3 (територія Глухівської міської лікарні, приміщення пологового відділення І поверх), тел. 3 – 28 – 73.

За інформацією територіального центру
соціального обслуговування населення
Глухівської міської ради

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області