КВІТИ І ХВИЛИНА МОВЧАННЯ

 

У Глухові вшанували учасників бойових дій на території інших держав
15 лютого, в День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, у Глухові зібрались біля пам’ятника загиблим в Афганістані.
За словами міського голови Надії ВАЙЛО, на території громади проживають 87 учасників бойових дій в Афганістані, 8 з них мають інвалідність. Ще 35 чоловік брали участь у збройних конфліктах в інших країнах. Семеро жителів Глухівщини загинули в Афганістані.
15022021
Очільник громади згадала про виняткову активну життєву позицію афганців, дала слово підтримувати громадську організацію. Вона подякувала всім за проявлені мужність і відвагу, за внесок у патріотичне виховання молоді, яка зараз боронить країну. Підкреслила, що афганці завжди були рушійною силою, наприклад, на Майдані, не залишаються в стороні і під час нинішньої війни.
Голова місцевого осередку громадської організації «Українська спілка ветеранів Афганістану» Євген БУБНОВ нагадав про великі людські втрати під час війни в Афганістані, побажав побратимам міцного здоров’я. «Треба триматись разом і допомагати один одному», - сказав він.
Після хвилини мовчання представники місцевої влади, колишні воїни-інтернаціоналісти, учні Глухівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою поклали квіти до пам’ятника.
Після мітингу афганці традиційно зібрались за столом. Пом’янути товаришів, поговорити про життя-буття… Перший заступник міського голови Олексій ТКАЧЕНКО передав Почесну грамоту голови Сумської обласної державної адміністрації Василя ХОМИ голові Глухівського підрозділу Всеукраїнської ГО «Ніхто крім нас» Ігорю ФЕДОРЕНКУ за внесок у розвиток ветеранського руху.
Євген Бубнов виконав також почесну місію і вручив медалі «Честь. Мужність. Пам’ять…» членам організації Ігорю Федоренку і Сергію ХАЛІМОНЕНКУ, які брали участь в АТО.
515515
Нагадаємо, 15 лютого 1989 року після десятирічної участі у збройному конфлікті в Афганістані радянські війська були виведені з цієї країни.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області