Громадське обговорення містобудівної документації: «Детальний план території земельної ділянки"

 Запрошуємо прийняти участь у громадському обговоренні містобудівної документації: «Детальний план території земельної ділянки по вулиці Рильський шлях,1г в місті Глухів Сумської області»

яке відбудеться 18.01.2021 15-00 в актовій залі Глухівської міської ради та її виконавчого комітету за адресою: 41400, Україна, Сумська область, Шосткинський район, місто Глухів, вул. Шевченка, буд. 6.

ЗАЯВА ПРО НАМІРИ

  1. Інвестор (замовник)Виконавчий комітет Глухівської міської ради

Юридична, поштова і електронна адреса:41400, Сумська обл., Шосткінський р-н, м.Глухів, вул. Шевченка,6.

  1.  Місце розташування майданчика будівництва:територія, на якій планується будівництво, знаходиться у промисловій зоні населеного пункту за адресою: вул. Рильський шлях,1г, м.Глухів, Шосткінський район,Сумська область, 41400.
  2.  Характеристика діяльності (об’єкта) (Код КВЦПЗ-11.02- землі промисловості, для розміщення (орієнтовно за об’єктами – аналогами, належність до об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку, та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, наявність трансграничної дії)    машинобудівної та іншої промисловості)

Технічні і технологічні дані – Територія призначена для зберігання автомобілів та техніки , будівництва складів, гаражу, навісу, адмінбудівлі, ПТО                                                                                                                 

   4.Соціально-економічна необхідність планової діяльності - заохочення інвестицій (продаж, оренда землі на конкурентних засадах) для розвитку виробництва, пожвавлення економіки міста, створення робочих місць.

  1. Потреба в ресурсах при будівництві і експлуатації:

земельних – майданчик будівництва орієнтовною площею (2,2298 га)

сировинних –будівельні матеріали при будівництві, паливо деревинного походження для опалення при експлуатації

енергетичних (паливо, електроенергія, тепло) – електрозабезпечення від ТП

водних – водозабезпечення від мереж міського водопроводу на виробничі та технологічні потреби

трудових – 32 працівника.

  1. Транспортне забезпечення (при будівництві і експлуатації)орендований транспорт у відповідності до договорів з транспортними підприємствами
  2. Екологічні та інші обмеження планової діяльності за варіантамиу проекті будуть враховані екологічні, санітарно-гігієнічні, протипожежні, містобудівні й територіальні обмеження згідно діючих нормативних документів, а саме у відповідності до:

       ДСП 173-96 – СЗЗ об’єкту V класу – 100 м, СЗЗ:

       ДСП-201-97 – ГДК і ОБРДі рівні діяння ЗР в атмосферному повітрі населених місць, – забруднюючі речовини, які будуть викидатися в атмосферне повітря при роботі транспорту, технологічного обладнання, топкової підприємства не повинні перевищувати нормативні показники – ГДК ЗР в атмосферному повітрі населених місць (тверді суспендовані частинки недиференційовані за складом – 0,5 мг/м.куб. азоту діоксин 0,2 мг/м.куб., вуглеводні граничні 1,0 мг/м.куб.).

  1. Необхідна еколого-інженерна підготовка і захист території за варіантамизахист території забезпечується раціональними рішеннями генерального, проектного планів, організацією рельєфу.
  2. Можливі впливи планової діяльності (при будівництві і експлуатації) на навколишнє середовище: клімат і мікроклімат– вплив відсутній;

повітряне – вплив при експлуатації технологічного обладнання, автотранспорту підприємства – в межах нормативного;

водне – влив запобігається, водопостачання централізоване, каналізування –в накопичувачі з подальшим вивезенням за межі підприємства;

   грунт – будівництво буде вестися на території, де вміст гумусу становить менше 1 %, зняття грунтового покриву не потребує;

   рослинний і тваринний світ, заповідні об’єкти – вплив відсутній;

   навколишнє соціальне середовище (населення) – не впливає, СЗЗ витримується, 292м до житла);

   навколишнє техногенне середовище вплив відсутній.

  1. Відходи виробництва і можливість їх повторного використання, утилізації, знешкодження чи безпечного захороненняЗбір твердих побутових та промислових відходів передбачений по системі сміттєзбірників – вивезення та утилізація спеціалізованою організацією
  2. Обсяг виконання (ОВНС)у відповідності до вимог ДБНА.2.2-1-2003.

12.Участь громадськості – публікація у ЗМІ Заяви про екологічні наслідки планової діяльності.

 

                 ЗАЯВА ПРО ЕКОЛОГІЧНІ НАСЛІДКИ ПЛАНОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

 Дані про планову діяльність, мету і шляхи її здійснення.

Глухівською міською радою, для заохочення інвестицій для розвитку виробництва, пожвавлення економіки, створення робочих місць, планується продаж( право оренди) землі на конкурентних засадах з подальшою забудовою ділянки інвестором.

Місце розташування: вул. Рильський шлях,1г, м.Глухів, Шосткінський район,Сумська область, 41400.

Цільове призначення земельної ділянки – (Код КВЦПЗ-11.02- землі промисловості, для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості;

Форма власності – комунальна власність, землі запасу;

Орієнтовна площа земельної ділянки – 2,2298 га.

Детальним планом території, який уточнює положення Генерального плану м.Глухів, дана територія призначена для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (зберігання автомобілів та техніки, будівництва складів, гаражу, навісу, адмінбудівлі, ПТО).

Суттєві фактори, що впливають на стан навколишнього середовища.

на повітряне середовище-буде здійснюватися вплив при експлуатації технологічного обладнання, руху автотранспорту, роботи топкової підприємства. Максимально очікувані рівні забруднення атмосфери на межі СЗЗ, на межі прилеглої житлової забудови  – в межах встановлених ГДК населених місць;

на водне середовище – влив запобігається, водопостачання централізоване, каналізування –в накопичувачі з подальшим вивезенням за межі підприємства;

на грунти – вплив відсутній, збір твердих побутових та промислових відходів передбачений по системі сміттєзбірників з подальшим вивезенням на утилізацію спеціалізованою організацією, дороги з асфальтобетонним покриттям.

  • на клімат і мікроклімат- вплив незначний;
  • на рослинний і тваринний світ, заповідні об’єктивплив відсутній;
  • на навколишнє соціальне середовище (населення)– вплив відсутній;
  • на навколишнє техногенне середовище– вплив відсутній.

відходи та поводження з ними- вивіз на полігон ТПВ.

Передбачений комплекс проектних рішень по захисту навколишнього середовища є оптимальним і не призведе за собою до порушень існуючого екологічного становища в районі перспективної забудови.

Рівень впливу об’єкта планованої діяльності на навколишнє середовище визначається як мінімальний.

Об’єкт планованої діяльності не підлягає взяттю на державний облік, оскільки викиди по забруднюючих речовинах, встановлених Міністерством екології та природних ресурсів України, відсутні.

 Вжиті заходи щодо інформування громадськості про планову діяльність.

Публікація Заяви про екологічні наслідки планової діяльності в засобах масової інформації.

Зобов’язання замовника щодо здійснення проектних рішень у відповідності з нормами і правилами охорони навколишнього середовища і вимог екологічної безпеки на всіх етапах будівництва та експлуатації об’єкта проектованої діяльності.

   Контроль забруднення навколишнього природного середовища повинен здійснюватися інвестором інструментальними методами, силами ліцензованих лабораторій у відповідності із затвердженими методиками з екологічних позицій.

   Із зауваженнями або запереченнями звертатись до місцевих органів влади, за адресою: 41400, Сумська обл., Шосткинський р-н,м. Глухів, вул. Шевченка, 6, тел.(05444)2-21-15, (05444)2-41-74

Проектний план. Схема організації транспорту і пішоходів

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області