Опалювальний сезон: приємні зміни

 

21 вересня 2020 року відбулася чергова апаратна нарада під головуванням секретаря Глухівської міської ради Юрія Бурлаки.

Засідання розпочали з розгляду питання про порядок видачі будівельних паспортів і містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки. Замовник, який має наміри здійснити будівництво індивідуального (садибного) житлового, садового, дачного будинку не вище двох поверхів (без урахування мансардного) з площею до 300 квадратних метрів, господарських будівель, споруд, гаражів на земельній ділянці, повинен отримати будівельний паспорт її забудови. Для цього слід звернутися до відділу містобудування та архітектури міської ради із заявою, до якої додаються: засвідчена в установленому порядку копія документа, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою або договір суперфіцію; засвідчена в установленому порядку згода співвласників земельної ділянки (житлового будинку) на забудову (у разі необхідності); ескізні наміри забудови; проект будівництва (за бажанням замовника).
На підставі отриманого пакета документів відділ містобудування та архітектури визначає відповідність намірів забудови земельної ділянки вимогам чинної містобудівної документації на місцевому рівні, планувальним рішенням проектів садівницьких і дачних товариств, державним будівельним нормам, стандартам і правилам. Після направлення замовником відповідного повідомлення до ЦНАПу інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Сумській області зареєстрований будівельний паспорт є підставою для виконання будівельних робіт. За 2020 рік відділом містобудування та архітектури видано 25 будівельних паспортів.
Містобудівні умови й обмеження - це документ, який містить комплекс планувальних та архітектурних вимог до проектування і будівництва щодо поверховості та щільності забудови земельної ділянки, відступів будинків і споруд від червоних ліній, меж земельної ділянки, її благоустрою та озеленення, інші вимоги до об'єктів будівництва, встановлені законодавством та містобудівною документацією.
Фізична чи юридична особа, яка подала виконавчому органу сільської, селищної, міської ради заяву про намір щодо забудови земельної ділянки, що перебуває у власності чи користуванні такої особи, повинна одержати містобудівні умови й обмеження для проектування об’єкта будівництва.
Містобудівні умови та обмеження надаються відділом містобудування та архітектури міської ради на підставі містобудівної документації на місцевому рівні на безоплатній основі за заявою замовника, до якої додаються:
1) копія документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або копія договору суперфіцію;
2) копія документа, що посвідчує право власності на об’єкт нерухомого майна, розташований на земельній ділянці, або згода його власника, засвідчена в установленому законодавством порядку (у разі здійснення реконструкції або реставрації);
3) викопіювання з топографо-геодезичного плану М 1:2000;
4) витяг із Державного земельного кадастру
За 2020 рік відділом містобудування та архітектури видано 9 містобудівних умов та обмежень.
З 1 вересня 2020 набули чинності зміни до ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», які встановлюють, що видача вище зазначених документів може здійснюватися винятково в електронній формі через електронний кабінет або іншу державну інформаційну систему, інтегровану з електронним кабінетом. Натомість електронний кабінет на державному рівні ще не працює.

Захворів – сиди вдома
Завідуюча Глухівським відділенням Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Марина Матвієнко повідомила, що на рівні держави змінено алгоритм обстеження методом ПЛР-тестування. Відтепер його роблять хворим, пацієнтам із підозрою на COVID-19, контактним особам із симптомами чи з медичними ускладненнями. Якщо контактні особи не мають симптомів, вони просто йдуть на самоізоляцію, де перебувають 14 днів. Якщо ознаки хвороби не з’явилися, сімейний лікар дає дозвіл на роботу чи навчання.
Марина Леонідівна закликала всіх відповідально ставитися до здоров’я та керуватися принципом: «Захворів – сиди вдома». Тобто, маючи ознаки респіраторного захворювання, не йти на роботу чи навчання та звернутися до сімейного лікаря.
Керівник Глухівської ЦРЛ Сергій Носков повідомив, що до кінця тижня мають зібрати та налагодити апарат для імуноферментного (ІФА) аналізу на антитіла до COVID-19, й ті категорії, яким необхідно проходити це обстеження, зможуть це робити в Глухові.

Їжа для школярів: поки по-іншому ніяк
Начальник відділу освіти Глухівської міської ради Людмила Васянович надала роз’яснення щодо особливостей харчування у школах. Відповідно до постанови державного санітарного лікаря необхідно зменшити кількість дітей, які харчуються одночасно в їдальні. В обов’язковому порядку гарячі обіди споживають учні 1-4 класів. Із числа 5-11 – лише пільгові категорії. Якщо скласти графік відповідно до існуючих вимог, то до решти дітей черга дійде тоді, коли уроки вже закінчуються. Бо на одній перерві раніше їло 6 класів, а зараз можна тільки 3.

Тарифні зміни
Завершується процедура формування нових тарифів на житлово-комунальні послуги. По тепловому району планується зниження тарифів – за рахунок зменшення вартості газу. Її частка в тарифі 70%, тому навіть підвищення мінімальної зарплати не матиме негативного впливу. Також директор теплового району Микола Колоша звернув увагу на те, що з понеділка підприємство починає наповнення системи водою.

Усі - на прибирання
Цього четверга в місті заплановано велике осіннє прибирання. Поки погода дозволяє, всім підприємствам, установам, організаціям треба прибрати закріплені території.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області