РЕАБІЛІТАЦІЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

 

З метою забезпечення дітей з інвалідністю реабілітаційними заходами Кабінетом Міністрів України 04 грудня 2019 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 994 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 року № 309». Ці зміни дають можливість забезпечити за принципом «гроші ходять за людиною» заходами з реабілітації дітей з інвалідністю не лише внаслідок дитячого церебрального паралічу, а також з іншими захворюваннями, тобто дозволить охопити більш ширшу аудиторію дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами, які потребують допомоги.

Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до управління соціального захисту населення Глухівської міської ради заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи із зазначенням інформації про обрану реабілітаційну установу разом з копіями:

- паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;

- індивідуальної програми реабілітації дитини з інвалідністю, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

- виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).

Реабілітаційні заходи можуть надаватися як у стаціонарі, так і амбулаторно.

Гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня – 16 тис. гривень, III ступеня – 25 тис. гривень.

Під час здійснення реабілітаційних заходів у стаціонарі їх гранична вартість може включати вартість проживання та харчування дитини, одного з батьків дитини чи її законного представника. Під час здійснення реабілітаційних заходів амбулаторно у граничну вартість можуть включатися витрати на харчування дитини, одного з батьків дитини чи її законного представника.

Гранична вартість реабілітаційних заходів для однієї дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I, II, III ступеня, збільшується на 50 відсотків для кожного ступеня.

Перелік реабілітаційних закладів та методичні рекомендації щодо проведення реабілітації дітей з інвалідністю розміщені на веб-сайті Міністерства соціальної політики (www.msp.gov.ua) у розділі «Інвалідність» - «Реабілітація дітей з інвалідністю».

Додаткову інформацію можна отримати в Управлінні соціального захисту населення за адресою: м. Глухів, вул. Курлука, 1/3, каб. № 9, тел. (05444) 7-03-63.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області