Чергова апаратна нарада під головуванням секретаря міськради Юрія Бурлаки

 

ПРОФЕСІОНАЛИ ПРОДОВЖУЮТЬ ПРАЦЮВАТИ

13 квітня у Глухівській міській раді відбулася чергова апаратна нарада під головуванням секретаря міськради Юрія Бурлаки

Передусім Юрій Олександрович привітав із ювілеєм начальника відділу ведення реєстру територіальної громади Ніну Кичигіну. Далі керівники управлінь, підприємств та організацій звітували про стан справ і проблеми, що потребують нагального вирішення.

Прибирання на карантині

Начальник управління житлово-комунального господарства та містобудування Марія Сегеда поінформувала щодо проведення протягом квітня-травня 2020 року щорічної акції «За чисте довкілля». Територію населених пунктів Глухівської міської ради розділять на дві частини. Сектор №1: «Синявка», «Веригіне», с. Сліпород, вул. Заводська, «Усівка», «Білявщина», «Родіонівка» (керівник - заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Васильєва М.І.). Сектор №2: мікрорайони «Скоропадський», «Пушкінський», «Вознесенський», «Промисловий», «Трохимівський сад», «Спортивний», «Інститутський», «Соборний», «Медичний», «Чорнобильський», «Нова гребля», «Павлівський», вул. Путивльська, вул. Рильський шлях, вул. Хреннікова (керівник - керуючий справами виконавчого комітету міської ради Карлов І.А.)

Роботу зосереджуватимуть на впорядкуванні підприємствами, установами й організаціями прилеглих і закріплених територій. Їх керівники мають самі визначитися, хто з працівників, коли та яку частину території приберуть так, щоб і результат був, і людей не наражати на небезпеку інфікування. Ліквідацію стихійних сміттєзвалищ на околицях Глухова планують після завершення карантину.

Окремо Марія Юріївна нагадала, що пересічні громадяни також зобов’язані дотримуватися правил благоустрою та прибрати біля своїх помешкань.

Хроніка коронавірусу: без підозр і хворих

За інформацією завідувачки Глухівським міськрайонним відділом ДУ «Сумський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» Марини Матвієнко, станом на 13 квітня у Глухові та Глухівському районі нема ні хворих на коронавірусну інфекцію, ні з підозрами на неї. Рівень захворюваності на грип зменшується.

У свою чергу головний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Глухівської міської ради Лариса Федоряко повідомила, що відтепер мешканці міста, які уклали декларації з лікарями, можуть записатися на прийом онлайн, не приходячи до реєстратури. Для цього треба встановити на телефон додаток medcard24.

Глухівська міська лікарня, за словами її генерального директора Анатолія Кіяшка, продовжує надавати лише екстрену допомогу. Закуплено пробну партію спеціальних масок, респіраторів і щитків для медичних працівників (по 50 штук). Якщо вони відповідатимуть нормативам, придбають іще. Також найближчим часом до лікарні мають надійти два кисневі концентратори та апарат ШВЛ для новонароджених. Ремонт побутової кімнати для співробітників інфекційного відділення добігає кінця – залишилося встановити вікно та двері. Цього тижня також є надія налагодити систему подачі кисню до палат в інфекційному відділення – має приїхати інженер із Сум.

Пенсіонерів не звільнятимуть

Начальник відділу освіти Людмила Васянович повідомила, що з 18 березня 2020 року набув чинності Закон України «Про повну загальну середню освіту», згідно з яким до 1 липня 2020 директори шкіл повинні перевести вчителів-пенсіонерів на строкові договори. Людмила Григорівна запевнила, що про звільнення не йдеться, просто з такими фахівцями щорічно переукладатимуть договір. Тож, до 30 квітня педагоги-пенсіонери отримають письмові попередження про це. Зміни торкнуться і директорів шкіл – із ними укладатимуть контракт на 6 років.

Насамкінець Юрій Бурлака наголосив, що незаконних звільнень «неугодних» не буде. У владі на першому місці має стоятиме професіоналізм, тому всі, хто якісно виконує свої посадові обов’язки, можуть не хвилюватися.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області