Звертаємо Вашу увагу на правильність заповнення обов’язкових реквізитів звітності

З метою попередження безпідставних відмов у прийнятті звітності під час перевірки заповнення обов’язкових реквізитів відповідно до п. 49.8 ст. 49 Податкового кодексу України Глухівська ДПІ повідомляє наступне.
Відповідно до п. 48.1 ст. 48 Податкового кодексу форма податкової декларації повинно містити необхідні обов’язкові реквізити і відповідати нормам та змісту відповідних податку та збору.
Обов’язкові реквізити – це інформація яку повинна містити форма податкової декларації та за відсутності якої документ втрачає визначений Податковим кодексом статус із настанням передбачених законом юридичних наслідків (п. 48.2 ст. 48 Податкового кодексу).
Податкова декларація повинна бути підписана керівником платника податків або уповноваженою особою, а також особою, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації до контролюючого органу. У разі ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації безпосередньо керівником платника податку така податкова декларація підписується таким керівником (абзац перший пп. 48.5.1 п. 48.5 ст. 48 Кодексу).
Таким чином, у разі коли штатним розкладом не передбачено посаду головного бухгалтера, а ведення бухгалтерського обліку та подання податкової декларації здійснюється безпосередньо керівником, то така податкова декларація може бути підписана лише керівником. Така форма підпису податкової декларації не може застосовуватись на підприємствах, звітність яких повинна оприлюднюватися, та в бюджетних установах.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області