Захворів – залишайся вдома!

Захворюваність з гострих респіраторних вірусних інфекцій, у т.ч. і коронавірусної інфекції має тенденцію до зростання. Так, протягом минулого тижня на ГРВІ захворіло 118 осіб, проти 88 попереднього тижня, у т.ч. на COVID-19 захворіла 41 людина, проти 28 та 16 попередніми тижнями.
Саме хворим, які лікуються вдома хочеться нагадати, що дотримання режиму самоізоляції – це Ваша відповідальність! Ви самі повинні усвідомити, що наражаєте на небезпеку кожну людину, з якою зустрінетесь, адже передача респіраторних вірусів відбувається від людини до людини.
Кожен із нас може вживати наступні заходи:
  1. Використовуйте засоби індивідуального захисту в громадських приміщеннях та транспорті.
  2. Дотримуйтесь соціального чи фізичного дистанціювання, особливо в місцях масового скупчення людей в закритих приміщеннях.
  3. Дотримуйтесь гігієни рук. Не зловживайте антисептиками, щоб не пошкоджувати шкіру, а частіше мийте руки з милом! Намагайтеся не торкатися обличчя!
  4. Зверніться до сімейного лікаря – якщо ви помітили такі симптоми, як кашель, нежить, біль у горлі, чхання чи підвищення температури
  5. Самоізоляція на період хвороби.Проявіть свідомість – якщо захворіли – залишайтесь вдома та зверніться до свого сімейного лікаря! Це збереже не тільки Ваше здоров’я, це є критичним кроком для збереження здоров’я Ваших колег, друзів, сусідів.
  6. Дотримуйтесь чистоти приміщень! Що означає регулярне прибирання із миючими засобами та помірковане застосування дезінфікуючих засобів. Частіше провітрюйте приміщення!
  7. Найефективніший спосіб запобігти захворюванню на грип та COVID-19 або якомога легше їх перенести – вакцинуватися!
    Усім здоров’я, безпеки, спокою і гарного настрою!
Завідуюча Глухівського відділення Центру контролю та профілактики хвороб
Марина Матвієнко

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області