ЗВІТ УЗДИЦЬКОГО СТАРОСТИ

Про звіт про роботу старости Уздицького старостинського округу Глухівської міської ради за 2022 рік
Відповідно до статті 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про старосту Глухівської міської ради, затвердженого рішенням Глухівської міської ради від 27.01.2021 № 101 «Про затвердження Положення про старосту Глухівської міської ради», плану роботи Глухівської міської ради восьмого скликання на 2023 рік, керуючись статтею 25, частиною першою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада ВИРІШИЛА:                        
  1. Звіт про роботу старости Уздицького старостинського округу Глухівської міської ради за 2022 рік взяти до відома (додається).
  2. Відділу з питань інформаційної та правоохоронної діяльності апарату Глухівської міської ради та виконавчого комітету (начальник – Дєдіщева І.М.) оприлюднити звіт старости на офіційному веб-сайті Глухівської міської ради.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Ткаченка О.О. та постійну комісію міської ради з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізичної виховання і спорту, соціальної політики, законності, правопорядку, протидії корупції, регламенту та депутатської етики (голова комісії Терещенко І.І.).
Додаток
до рішення міської ради
Звіт про роботу старости Уздицького
старостинського округу Глухівської міської ради за 2022 рік
 
Відповідно до статті 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 6 розділу 2 Положення про старосту Глухівської міської ради, староста не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед Глухівською міською радою.
Я, Єременко Ольга Михайлівна, староста Уздицького старостинського округу   Глухівської міської ради   в своїй роботі керуюсь Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням   про старосту Глухівської   міської ради та іншими нормативно-   правовими актами. Виконую доручення міської ради та її виконавчого комітету, міського голови, виконую інші обов'язки, визначені законодавством   України в межах своїх повноважень. Я є членом   виконавчого комітету Глухівської   міської ради, де   представляю інтереси жителів Уздицького   старостинського   округу.
За звітний період колективом працівників старостинського округу була проведена робота, яка направлена на збереження життєдіяльності населених пунктів старостинського округу с. Уздиця, с. Вікторове та             с. Сутиски, які входять до   складу округу.
Загальна кількість   зареєстрованого населення станом на 01.01.2023 року становила 519 осіб, із яких 295 проживає у селі Уздиця, 160 у селі Вікторове та 64 у Сутисках.
Всього зареєстровано - 519 осіб, а саме: діти до 18 років – 47 осіб, працездатне населення – 203 особи та пенсіонери - 165 осіб.
За   звітний   період   народилося   двоє дітей   а, померло 12 осіб.
         За період з 24.02.2022 року та до кінця   звітного   року прийнято 34 внутрішньо переміщених осіб, а це – 19 родин.
Територія старостинського   округу   займає площу 5878 га, з них 2805 га становлять сільськогосподарські угіддя, 120 га від водними об'єктами, 1771 га земель заліснено, територія населеного   пункту Уздиця становить 168 га, села Вікторове 96 га, села Сутиски 27 га , землі ОСГ становлять 477 га.
Земельні частки (паї)   у власників   орендує ТОВ Глухів «Агро-інвест», ТОВ «Добробут», ТОВ «Агро-стелла». Орендна плата   становить 12% від нормативної грошової оцінки, яка виплачується орендарям в грошовому виразі щорічно.
Працездатне населення на початок 2023 року – 203 особи, за сферами   діяльності:
- бюджетна сфера - 14 осіб;
- сільське господарство - 6 осіб;
- промисловість - 4 особи;
- торгівля - 1 особа;
- лісове господарство – 4 особи;
- зайняті лише в особистому підсобному господарстві-94 особи;
- працюють за межами округу -62 особи;
- знаходяться за кордоном - 12 осіб;
- не мають роду діяльності - 6 осіб;
- по мобілізації призивано на службу до лав Збройних сил України 12 осіб.      
У приватних домогосподарствах громадян   станом на 01.01.2023 року утримувалося 42 голови ВРХ (корів), 64 голови свиней, 57 голів овець, 24 голови кіз, 19 голів коней, 1298 голів птиці, 229 бджолосімей та 159 голів кролів.
Посівні площі земельних ділянок   громадян зайняті для   вирощування багаторічних трав, які використовуються для заготівлі грубих кормів, зернових культур, кукурудзи на зерно, картоплі, кормових культур (буряк та гарбузи) та для вирощування овочів для власних потреб.
Основною сільськогосподарською   технікою у громадян є мотоблоки та   міні – трактори.
Основні доходи громадян, які   займаються домашнім господарством - це продаж вирощеної продукції, через воєнний стан та відсутність ринку збуту люди недотримують доходи.
За 2022 рік право на отримання субсидії отримало 91 домогосподарство, що становить 41% до загальної кількості наявних домогосподарств.  
Четверо   одиноких громадян отримують надбавку до пенсії як 80-річні, 9 сімей отримують допомогу як малозабезпечені. Пенсії за звітний період населенню   виплачено   своєчасно і в повному обсязі.
У зв'язку із реорганізацією Укрпошти стаціонарне відділення зв'язку   у селі Уздиця   закрито, з грудня місяця   поштові послуги   надає пересувне відділення   Укрпошти   міста Путивль, яке   приїздить один раз на тиждень в кожне село старостату.
До Товариства Червоного Хреста була подана заявка на отримання гуманітарної допомоги:
ВПО – 9 осіб.
Людям яким80 + - 43 особи
Особам з інвалідністю – 9 осіб
Дітям з інвалідністю - 2 особи
Багатодітним родинам - 5 осіб
Одиноким матерям – 11 осіб.
Протягом 2022 року жителям надавалась грошова   допомога від громади на:
  • лікування - 4 особи;
  • у зв’язку із скрутним матеріальним становищем – 4 особи;
  • за пошкоджене   майно від пожежі – 2 особи.
Усі села старостату електрифіковані. Найбільш поширений   мобільний зв'язок «Київстар». В усіх населених пунктах наявний інтернет, у селі Вікторове та Сутиски - провайдер ТРК 500. До с.Уздиця в 2022   році   завдяки державній   програмі забезпечення   сільських населених пунктів інтернетом підключено швидкісний інтернет.
Система водогону та водонапірні вежі населених пунктів с. Вікторове та с. Уздиця обслуговуються КП «Баницьке», с. Сутиски - КП «Дунаєцьке».
За 2022   рік замінено глибинні насоси на водонапірній вежі   села Вікторове та села Сутиски. КП «Баницьке» проведено ремонт частини   водогону 24 метри шляхом заміни труб в селі Уздиця та   ремонт частини водогону 30 метрів заміна труби по вул. Зелена с. Вікторове. Постійно проводиться робота по ліквідації поривів на ділянках водогону.
З метою забезпечення населення запасними об'єктами водопостачання проведена   інвентаризація   шахтних колодязів сіл. На балансоутриманні управління житлово-комунального господарства Глухівської міської ради знаходиться 10 шахтних колодязів на 7 з яких проводиться водозабір за потреби.
Село Уздиця   налічує 15 комунальних доріг   протяжністю 19,5 км із них з твердим покриттям 5,5 км. Село Вікторове налічує 8 комунальних   доріг протяжністю 13,8 км, з них з твердим покриттям 3,5 км. Село Сутиски налічує 2 комунальні дороги   4,9 км, з них з твердим покриттям 1,0 км.
За 2022 рік ремонти доріг не проводились. В липні місяці проведено розчистку трактором ТОВ «Агро-стелла» дороги по вул. Петрусів яр                с. Уздиця   від нанесеного мулу та грязі внаслідок дощових паводків.
Проводиться розчистка доріг   від снігу   до населених пунктів та підсипання   піском доріг в зимовий   період, які розташовані на підйомах.
Вуличне освітлення   наявне в усіх селах старостату, але за період введення   воєнного стану воно відключене з метою світломаскування.
     Завезені дрова - 792 м. куб. за державною програмою всім домогосподарствам, які користуються виключно пічним опаленням (170 домогосподарств).
Медичне обслуговування населення здійснюють два   ФП с. Уздиця,              с. Вікторове, першу необхідну медичну допомогу жителям   с. Сутиски надає медичний працівник , яка проживає в с. Сутиски, але працює в Дунаєцькому ФП.   20 разів за звітний   період приїздила мобільна бригада лікарів   спецмашиною   Червоного Хреста.  
Замінено електричне опалення в Вікторівскому ФП на   опалення пічне, шляхом вставлення   канадської пічки «Буаляр», що дало не тільки тепло, а і економію електроенергії в 10 раз. Самозаготовлено дрова   в кількості 9 м. куб. для потреб ФП.
На обслуговуванні в Комунальній установі «Центр з надання соціальних послуг» Глухівської міської ради перебуває 16 громадян   похилого   віку, допомога яким надається двома працівниками.
На території   округу   функціонують заклади   культури: Філії КЗ «Центр культури» Глухівської міської ради «Уздицький сільський будинок культури» та «Вікторівський об’єкт дозвіллєвої роботи», Філія КУ «Глухівська публічна бібліотека» Глухівської міської ради «Уздицька бібліотека». Протягом 2022 року проходили заходи по закладах культури, як в онлайн форматі, так і офлайн із залученням учнівської молоді.
Діти шкільного віку сіл Уздиця та Вікторове навчаються в Баницькому НВК - 28 осіб та двоє дітей із села Сутиски – в Дунаєцькому НВК.
Забезпечення населення   хлібом та продуктами   харчування це першочергове. Хліб завозився   і завозиться   зараз регулярно по всіх   селах. У с.Вікторове   раз на тиждень приїздить   з продуктами приватний підприємець з міста Путивль. У с. Уздиця працює   магазин «Сільмаг» (ФОП Кримов В.В.), в с. Сутиски приїздить з продуктами приватний підприємець з м. Шостка. Крім того, продукти та товари першої необхідності привозить пересувне відділення   поштового   зв’язку м. Путивль, яке   обслуговує села.
Проведено за звітний період   власними     силами поточний ремонт 4 кабінетів приміщення адмінбудівлі старостату.
Проведена значна робота по упорядкуванню   протирадіаційного   укриття, яке розміщене в приміщенні     колишнього Уздицького   НВК.
Проведено ремонт даху, цоколя, побілка входу, фарбування дверей, укомплектування укриття. Отримано паспорт готовності.
Протягом весняно – літньо - осіннього періоду значна увага приділена питанню благоустрою наших сіл. Це постійне скошування бур'янів   біля   адміністративного приміщення, закладів соціальної сфери, дитячих майданчиків, парків, шахтних колодязів, кладовищ, прилеглої території до кладовищ, узбіччя вулиць, тощо. В травні місяці   проведено роботу розчистки від сміття території навколо приміщення колишньої бібліотеки в с. Вікторове. Вивезено майже 50 тон сміття. На даному місці планується облаштування зони відпочинку та насадження молодих дерев. Постійно проводиться робота по вирізанню   чагарників на кладовищах сіл.
Проведена робота по вирізанню дерев, кущів, чагарників на території парку біля сільського клубу с. Уздиця на площі 0,40 га. Отримана деревина   стала дровами   для опалення   приміщення старостату в кількості 20 м. куб., чого вистачає на опалювальний період.
Проведена робота по вирізанню чагарників по вул. Лузанівка на площі 0,20 га, з метою розчистки площадки для заїзду та виїзду   пожежної спецтехніки на випадок пожежі біля вмонтованого в системі водогону пожежного гідранта.
Вирізано   кущі верболозу на площі 0,50 га по вул. Піски с. Уздиця, які   захарастили прохід дощовим та весняним паводкам, з метою недопущення підтоплення житлових будинків   громадян.
Для потреб наших військових за допомогою працівників Глухівського ДАП «Глухівський агролісгосп» заготовлено дрова 20 м. куб. та доставлено за призначенням.
Від початку воєнних дій старостат забезпечує доставку та видачу гуманітарної допомоги жителям села. На кожен двір було видано продуктовий набір від фонду World Central Kitchen. Також видавались продуктові набори тривалого зберігання з продуктового резерву.
Гуманітарна допомога надавалась внутрішньо переміщеним особам, малозабезпеченим сім'ям, одиноким матерям, багатодітним сім'ям, малозабезпеченим сім'ям, особам з інвалідністю, учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, учасникам бойових дій на території інших держав, військовослужбовцям, безробітним, дітям до 17 років та пенсіонерам.
За   звітний   рік видано 545 довідок в   межах повноважень старостату.
Вчинено 46 нотаріальних дій. Щорічно проводиться подвірний   облік худоби у   господарствах громадян   з переписом   наявного   господарства, уточнення   площ   земельних ділянок, внесення змін до   житлової площі, в разі уточнень при виготовленні технічної документації на житлові будинки, складу   родини.
За звітний період   зареєстровано   і   відпрацьовано 151   лист вхідної   кореспонденції,   зареєстровано 201 лист   вихідної кореспонденції.
Основними     проблемними питаннями є стан доріг, як до населених пунктів, так і комунальних доріг, а також продовження вирізання застарілих   дерев по селах.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області