ВИРІШУВАЛИ ПОТОЧНІ ТА НАГАЛЬНІ ПИТАННЯ

 18 червня 2020 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Глухівської міської ради.

У порядку денному було понад 20 питань, які стосувалися життєдіяльності міста. Зокрема, члени виконкому встановили форми розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги та затвердили для комунального підприємства «Глухівський тепловий район» норми втрат теплової енергії в теплових мережах на рівні 7,65% від відпуску теплової енергії, а норми витрат теплової енергії на власні потреби на рівні 2% від виробництва теплової енергії.

Також звільнили від сплати за харчування вихованку Глухівського дошкільного навчального закладу (центр розвитку дитини) «Світлячок», мати якої безпосередньо бере участь у виконанні бойових завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил - на період участі в ООС.

Окремим рішенням призначили стипендію міського голови 10 обдарованим і талановитим учням Глухова на період з 1 вересня 2020 року по 31 травня 2021 р.

Серед іншого ухвалили рішення про надання одноразової грошової допомоги. 23 особи отримають кошти у зв’язку з тяжкою тривалою хворобою та необхідністю оперативного лікування. Двом нададуть фінансову підтримку на обстеження МРТ. Усього витратять понад 34 тисячі гривень.

Також члени виконкому схвалили проєкт міської цільової програми поповнення статутного капіталу Глухівського комунального виробничого управління водогінно-каналізаційного господарства на 2020 рік і винесли його на розгляд міської ради. Орієнтовна сума фінансової підтримки складає 106 тис. грн. Одержані кошти ГКВУВКГ спрямує на відновлення сталої роботи КНС-2 по вул. Терещенків, 2 та на ремонт артезіанської свердловини в с. Сліпород. Каналізаційну насосну станцію №2 побудували в 1963 році. За 57 років експлуатації вона майже прийшла до фізичного зносу. Якщо насосне та енергетичне обладнання вдається підтримувати в працездатному стані, то накопичувальну ємність на 60 м3 водоканал самостійно відновити не в змозі. На сьогодні через дуже велику кількість опадів дощова вода разом із мулом, піском, дрібним сміттям і побутовими відходами заповнила накопичувальну ємність на ¾. Тобто, на КНС-2 склалась аварійно-небезпечна ситуація.

При обстеженні артезіанської свердловини у с. Сліпород Глухівської міської ради фахівцями ГКВУВКГ встановлено, що потужність насосного агрегату згідно паспортних даних зменшилася на 56%, станція управління та автоматика в непрацездатному стані, відсутній лічильник води, що спричиняє перебої у водопостачанні та призводить до великих втрат енергії. На послуги з механічного очищення накопичувальної ємності КНС-2 попередньо закладають 80 тис. грн, на матеріали й обладнання для ремонту артезіанської свердловини в с. Сліпород – 26 тис. грн.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області