НАГАЛЬНИХ СПРАВ ВИСТАЧАЄ

 

25 травня відбулася чергова апаратна нарада під головуванням секретаря Глухівської міської ради Юрія Бурлаки.

ЗБЕРЕГТИ ДЛЯ НАЩАДКІВ

Засідання розпочали з розгляду питання "Про заходи з охорони і збереження об'єктів культурної спадщини, забезпечення належного використання пам'яток містобудування і архітектури в місті Глухові". Генеральний директор НЗ «Глухів» Ірина Мошик зробила огляд пам’яток архітектури, що знаходяться на балансі установи й окреслила нагальні проблеми, пов’язані з їх утриманням. Зокрема було озвучено інформацію щодо необхідності обмеження руху важковагового транспорту під Київською брамою. Серед будівель, які потребують термінової реставрації, назвали ті, де розташовано краєзнавчий музей і дитяча бібліотека. Проектна документація є, проте на виконання робіт треба шукати не один десяток мільйонів. Що ж до башти водогону, що є візитівкою міста, то вона, на думку Ірини Вікторівни, перебуває в жахливому стані й питання реставрації можна було б зрушити з місця, якби цю історичну споруду передали на баланс заповідника. Що ж до будинку Міклашевського (стара пошта), то очільниця національного заповідника вважає, що відреставрувати це приміщення належним чином уже неможливо. Єдиний шлях зберегти споруду – це відтворити її заново з сучасних матеріалів, залишивши неушкодженим хіба фрагмент стіни. На це також треба величезні кошти, але, можливо, знайдеться зацікавлений інвестор. Однак хоч щось робити можна буде тільки тоді, коли «Укрпошта», на чиєму балансі перебуває історична пам’ятка, передасть її місту у власність.

НАВЧАЛЬНИЙ РІК: ЙДЕМО ДО ЗАВЕРШЕННЯ

Начальник міського відділу освіти Людмила Васянович повідомила, що навчальний рік у школах завершується 29 травня – в дистанційному режимі. ДПА в 4 та 9 класах скасовано на рівні держави. Пробне зовнішнє незалежне оцінювання з усіх предметів, крім англійської (діти поїдуть у Шостку), відбуватиметься в Глухові на базі кількох навчальних закладів. Основна сесія ЗНО з української мови та література, математики, історії України теж проходитиме на місці. Можливо, до цього переліку додасться ще й біологія. Замір знань із решти предметів буде організовано в Шостці. Традиційно дітей підвозитимуть централізовано.

Що ж до відкриття дитячих садочків, то зараз відділ освіти намагається виконати всі необхідні для цього умови. Принаймні, пірометри вже придбали, до кінця тижня прийде замовлений антисептик. На 28 травня заплановано перевірку готовності дошкільних закладів до роботи в умовах послаблення карантину. Якщо все буде гаразд, з 1 червня дитсадки почнуть працювати.

Пришкільні та профільні табори точно не працюватимуть цього літа. Питання функціонування заміських таборів поки не вирішено на рівні держави.

ДОРОЖНЕ ПИТАННЯ

За словами начальника управління ЖКГ та містобудування міської ради Марії Сегеди, проектна організація вже почала працювати з ділянкою вулиці Пушкіна від перехрестя з вул. Терещенків до перехрестя з вул. Шевченка, де заплановано бетонні плити замінити на асфальтове покриття. Але це тільки початок тривалої процедури: після виготовлення проект має пройти експертизу, далі – тендер, на якому визначать виконавця робіт.

Окремо зупинилися на готовності міських пляжів до початку сезону. Обстежити їх мають до 1 червня. А от проби води в місцях для купання вже зроблені – всі показники в нормі.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області