МІНІМІЗУЄМО НАСЛІДКИ КАРАНТИНУ

 sessiy4

     Щоб підтримати орендарів комунального майна в зв’язку з встановленням карантину й обмежувальних заходів, депутати ухвалили низку рішень. Зокрема, зменшили розмір орендної плати за користування майном комунальної власності, що розташоване за адресою: м. Глухів, вул. Києво-Московська, 36 (відділення «Ощадбанку») на період з 17.03.2020 до закінчення дії карантину, визначивши її розмір на рівні 50% від встановленої договором орендної плати.

   Також ухвалили рішення «Про звільнення орендарів від орендної плати за користування майном комунальної власності на період дії протиепідемічних обмежувальних заходів».

     Пільги діятимуть на період з 01.04.2020 по 30.04.2020 за такими видами підприємницької та господарської діяльності і видами приміщень:

1) об’єкти, що розташовані у діючих закладах загальної, середньої, дошкільної, позашкільної освіти;

2) об’єкти торгівлі непродовольчими товарами (окрім АЗС (АГНКС) та аптек);

3) об’єкти, що здійснюють діяльність у сфері ресторанного господарства та громадського харчування (ресторани, бари, кафе, закусочні, піцерії, кулінарії, кіоски чи інші заклади їдалень), крім тих, що забезпечують харчування лікувально-профілактичним закладам і держустановам;

4) об’єкти для розміщення дитячих студій і гуртків;

5) об’єкти для розміщення фізкультурно-оздоровчих закладів, фізичної культури та спорту, діяльність яких спрямована на організацію та проведення занять різними видами спорту.  

     Орендарі комунального майна, які на період дії карантину й обмежувальних заходів припинили свою діяльність, можуть письмово звертатись до Глухівської міської ради щодо звільнення від плати за оренду комунального майна за вказаний період.

   Дія цього рішення не поширюється на договори оренди комунального майна, щодо яких встановлено пільгову орендну плату (1,20 грн з ПДВ на рік).

   До того ж депутати встановили з 01.04.2020 по 30.04 2020 ставку єдиного податку для платників I та II груп спрощеної системи оподаткування, робота яких заборонена постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами та доповненнями) за заявою платника із зазначенням місця здійснення та видів діяльності в таких розмірах: для платників першої групи - 0 відсотків до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року; для платників другої групи - 0 відсотків до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області