ОСОБЛИВОСТІ НАДАННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ

 

Кабінет Міністрів України спростив порядок надання субсидій під час дії карантину у державі. Відповідну Постанову «Про особливості призначення житлових субсидій з 1 травня 2020 року» ухвалено 25 березня 2020року.

Житлові субсидії на неопалювальний сезон, з 1 травня будуть призначатися без додаткового звернення громадян всім домогосподарствам, які отримували субсидію в опалювальному періоді 2019-2020 років.

Звертаємо увагу, якщо в домогосподарстві з’явилися зміни у складі сім’ї, заяву на призначення житлової субсидії та декларації необхідно подати до управління в електронному варіанті, або надіслати поштою. 

Відтерміновано базовий відсоток плати за житлово – комунальні послуги з 15% до 20%, який було передбачено з травня 2020 року.

На період обмежувальних заходів розрахунок житлових субсидій проводитиметься з урахуванням збільшених на 50 % соціальних нормативів користування електричною енергією, холодною та гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі і підігріву води, на які розраховано субсидію. Це зроблено у зв’язку з тим, що люди, перебуваючи на карантині, більше часу знаходяться вдома і, відповідно, споживають більше комунальних послуг. Перерахунок буде здійснено з березня місяця. Ці норми застосовуватися тільки на час карантину.

Для осіб, яких звільнено в період карантину відповідно до п.1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України і які зареєстровані в службі зайнятості як безробітні, до середньомісячного сукупного доходу враховується розмір допомоги по безробіттю замість заробітної плати, яку вони отримували за попереднім місцем роботи за відповідний період. Інші види доходів враховуються відповідно до вимог Положення.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області