В місті Глухові вперше запроваджено патронат над дитиною!

В кінці грудня 2018 року  в місті вперше почала функціонувати сім`я, яка буде надавати нову послугу в місті – патронат над дитиною.

Патронат над дитиною передбачає тимчасовий догляд (від 3-х до 6-ти місяців), виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

251630

19 лютого в м. Глухові до патронатного вихователя  та його помічника  вперше було влаштовано  одну малолітню дитину, яка опинилася у складних життєвих обставинах. Дитина  перебуватиме в сім’ї патронатного вихователя терміном до трьох місяців, а тим часом відділення соціальної роботи для сім`ї, дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради буде здійснювати соціальний супровід сім’ї дитини з метою подолання складних життєвих обставин, що призвели до її влаштування в сім’ю патронатного вихователя.

Нагадаємо, що сімейний патронат допомагає дітям, чиї батьки деякий час не можуть опікуватися ними в силу різних життєвих обставин. Бувають випадки, коли через недбалість або жорстоке поводження дітям загрожує небезпека. Інколи у дітей хворіють або помирають батьки, й за ними нікому доглядати. Трапляється й так, що дітей залишають у пологових будинках ще при народженні, й доки триває кількамісячна бюрократична тяганина з «відмовою» мами, немовлята безпомічно чекають своєї долі на самоті в лікарняній палаті… Коли батьки в силу складних життєвих обставин не можуть опікуватися дітьми, їх на певний час беруть на виховання професійні патронатні вихователі.

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області