У ГЛУХОВІ ВПЕРШЕ ПІДПИСАНО УГОДУ З РОДИНОЮ, ЩО НАДАВАТИМЕ ПАТРОНАТНІ ПОСЛУГИ

 Не так давно в Україні було впроваджено нову форму сімейного виховання, яке передбачає надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною та її батьками складних життєвих обставин або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. Для України це нове явище, проте в розвинутих країнах завдяки такій формі влаштування дітей практично не існує дитячих будинків.

 Більш зозуміло це нововведення можна пояснити так. Патронатні родини виступають у якості "тимчасових батьків". Це своєрідна домашня альтернатива притулкам та центрам соціально-психологічної реабілітації. Така форма виховання вісім років існувала в Україні як експеримент, а у 2017 році держава вперше виділила кошти на створення 150 патронатних родин і оголосила набір батьків-вихователів.

У Глухові такий експеремент виявився успішним. Тож, минулої п’ятниці міський голова Мішель Терещенко підписав договір про надання послуг з патронату над дитиною з родиною Бондаренків .

290935
Патронатні вихователі пройшли спеціальне навчання та отримали рекомендації щодо готовності надавати зазначені послуги. Та найбільшим приємним є те, що в нашому місті є громадяни, які готові допомагати дітям та їхнім родинам у складних життєвих обставинах.

290936

Завдяки їм діти, які опинились у складних життєвих обставинах не потраплятимуть до інтернатних закладів, а тимчасово перебуватимуть у повноцінній родині. 

290937
Хочемо подякувати молодому подружжю, які проявили готовність піклуватися про наших дітей, адже право дитини жити і виховуватись в сім’ї – одне з найважливіших його прав.

Інфомацію підготували консультант міського голови Оксана Друпп і начальник служби у справах дітей Глухівської міської ради Ірина Галушка.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області