МЕДИЦИНІ НА КОРИСТЬ

 medpomosh

Внесено зміни у рішення міської ради №465 від 28.11.2012 «Про затвердження Методики розрахунку орендної плати за майно, що знаходиться в комунальній власності територіальної громади міста Глухів та пропорцій її розподілу».

Необхідність такого рішення виникла після створення в рамках медичної реформи комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Глухівської міської ради. Згідно з рішенням міськради №465 від 28.11.2012 «Про затвердження Методики розрахунку орендної плати за майно, що знаходиться в комунальній власності територіальної громади міста Глухів та пропорцій її розподілу», міський ЦПМСД 70% отриманої орендної плати за нерухоме майно мав би залишити собі, а 30% віддати до міського бюджету. Це суперечить формі діяльності центру (комунальне НЕКОМЕРЦІЙНЕ підприємство). Щоб унормувати це питання, внесли зміни у вище згадане рішення, зазначивши, що такий розподіл не стосується комунальних неприбуткових та некомерційних підприємств медичної галузі міської ради». До того ж кошти, які ЦПМСД міської ради отримає від оренди майна, залишатимуться на його розвиток.

Також депутати рішенням «Про встановлення плати за оренду нежитлових приміщень» на два роки встановили орендну плату КНП «Глухівська міська лікарня» міської ради в розмірі 1 грн на рік за оренду двох кабінетів, де розташовано флюорографічний та рентгенологічний апарати, які перебувають на балансі КНП «ЦПМСД» Глухівської міської ради.

Ще одним рішенням комунальні підприємства системи охорони здоров’я, розташовані на території Глухівської міської ради, отримали пільги зі сплати земельного податку. Мова йде про КНП «Глухівська міська лікарня» Глухівської міської ради, КНП Сумської обласної ради «Обласна спеціалізована лікарня у м. Глухів», КНП «ЦПМСД» Глухівської міської ради. Враховуючи, що ці підприємства надають послуги в системі охорони здоров’я жителям нашого міста, пільгу зі сплати земельного податку визначили в розмірі 100% на 2020-2021 роки. Вивільнені кошти податку мають піти на зміцнення матеріально-технічної бази та поточні видатки перелічених установ.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області