Санаторно-курортне лікування потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання

Потерпілі мають право на санаторно-курортне лікування (за санаторно-курортною путівкою) згідно з потребою, визначеною висновком медико-соціальної експертної комісії та індивідуальною програмою реабілітації особи з інвалідністю (у разі її складення) за прямими наслідками виробничої травми чи професійного захворювання.
Потерпілому, який став особою з інвалідністю, компенсуються витрати на проїзд до місця лікування (санаторно-курортного або лікувально-профілактичного закладу) і у зворотньому напрямку.
У разі необхідності супроводу особи з інвалідністю до санаторно-курортного закладу, якщо така потреба визначена висновком медико-соціальної експертної комісії, Фонд фінансує витрати супроводжуючої особи (проживання, харчування, витрати на проїзд) на весь період санаторно-курортного лікування особи з інвалідністю.
Періодичність отримання санаторно-курортного лікування:
  • особи з інвалідністю І групи щороку;
  • особи з інвалідністю ІІ групи один раз на два роки або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації інваліда;
  • особи з інвалідністю ІІІ групи один раз на три роки, один раз на два роки або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації інваліда.
Для отримання путівки на санаторно-курортне лікування потерпілому необхідно перебувати на відповідному обліку у робочому органі Фонду за місцем зберігання справи про страхові виплати потерпілих.
Для взяття на облік необхідно подати:
  • заяву за формою, встановленою виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування України;
  • висновок медико-соціальної експертної комісії про потребу потерпілого в санаторно-курортному лікуванні та про потребу у супроводі (якщо таку потребу визначено);
  • довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою № 070/о;
  • індивідуальну програму реабілітації особи з інвалідністю (за наявності);
  • копію паспорта потерпілого та особи, яка супроводжує потерпілого, якому за висновком МСЕК визначено потребу в супроводі.
Під час подання копій документів пред’являються оригінали зазначених документів.
У разі самостійного придбання потерпілим путівки за профілем відповідно до наслідків виробничої травми чи професійного захворювання згідно з довідкою за формою №070/о до санаторію, з яким укладено договір відповідно до вимог законодавства її вартість компенсується за ціною путівки, зазначеною в умовах договору з санаторієм, за умови перебування потерпілого на обліку для санаторно-курортного лікування та за наявності документів, що підтверджують сплату вартості путівки (прибутковий касовий ордер або розрахунково-касовий чек), та відповідно заповненого зворотного талона до придбаної путівки.
У разі самостійного придбання потерпілим путівки за профілем відповідно до наслідків виробничої травми чи професійного захворювання згідно з довідкою за формою №070/о до санаторію, з яким не укладено договір її вартість компенсується робочими органами виконавчої дирекції Фонду у розмірі не більше вартості путівок у санаторії відповідного профілю, з якими робочими органами виконавчої дирекції Фонду укладено договори, за умови перебування потерпілого на обліку для санаторно-курортного лікування та за наявності документів, що підтверджують сплату вартості путівки (прибутковий касовий ордер або розрахунково-касовий чек), та відповідно заповненого зворотного талона до придбаної путівки.
На сьогоднішній день потерпілі самостійно вибирають санаторно-курортний заклад, розташований на території України, в населених пунктах, на території яких органи державної влади України здійснюють свої повноваження у повному обсязі, відповідно до медичних показань за профілем лікування.
З метою надання допомоги потерпілим у виборі санаторно-курортних закладів, відповідно до визначених профілів санаторно-курортного лікування, на офіційному веб-сайті Фонду соціального страхування України оприлюднюється (та поновлюється) інформаційний перелік санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, місце розташування та профілів санаторно-курортного лікування, за якими надаються санаторно-курортні послуги потерпілим.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області