Реабілітація дітей застрахованих батьків за кошти Фонду

 

Право на реабілітаційне лікування в санаторно-курортних закладах за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (далі – Фонд) має кожна застрахована особа, а також члени її сім’ї (діти) за наявності медичних показань.

Фонд соціального страхування України забезпечує 100-відсоткове покриття потреби в забезпеченні лікуванням на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів членів сімей (дітей) застрахованих осіб.

Постановою правління Фонду від 13.07.2017 № 39 затверджено Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (далі – Порядок), який набрав чинності з 01 січня 2018 року.

         Порядком запроваджено принципово новий механізм забезпечення застрахованих осіб соціальними послугами з лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм. А саме: застрахована особа або член її сім’ї (дитина в супроводі одного із застрахованих батьків або застрахованої особи (в період відпустки застрахованої особи), яка їх замінює (опікуна, піклувальника) направляється до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу за її вибором відповідно до медичних показань визначеного профілю медичної реабілітації, з урахуванням відсутності протипоказань, за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії (далі – ЛКК) закладу охорони здоров’я, де перебуває зазначена особа на стаціонарному лікуванні.

Перелік санаторно-курортних закладів (куди можуть поїхати діти з батьками) - великий, це і санаторії на березі моря «Скадовськ», «Бердянськ» та багато інших.

Тож, шановні батьки, за більш детальною інформацією стосовно реабілітації Вашої дитини звертайтесь до Глухівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області (м. Глухів, вул.Героїв Крут, 10 А. м.т. 0506481959)

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області